Så troede I nok lige, jeg havde glemt alt om maden, men jeg har valgt at give det et HELT afsnit for sig selv, da der er flere væsentlige detaljer der skal med. Som nævnt har jeg VIP-kort til V Cafe, hvor jeg har spist et par gange. De har en blanding af vestlig og vietnamesisk mad, hvilket er lækkert. Jeg har dog kun spist der et par gange, da jeg jo også skal prøve andre steder. Hver dag får jeg morgenmad bragt til mit værelse af kokken fra V Cafe. Og min morgen mad er...tada...havregrød! Det er jo lækkert og fylder en op, så man kan klare resten af dagen. Kokken forstår dog ikke, at det er det eneste jeg vil have, HVER dag. En dag sagde han, ”i morgen laver jeg noget med rejer til dig til morgenmad”, det fik jeg da heldigvis afværget. Puhada, tænk jer at spise rejer til morgenmad...så tror jeg godt jeg kunne undvære morgenmad. Nej, havregrød, det ved man hvad er, og det har nu været min morgenmad siden jeg rejste fra Costa Rica i januar. Jeg får frokost hver dag på arbejde, hvilket jo er herligt. Frokost foregår ved at vi er 6-7 personer om et rundt bord (i en kæmpe kantine, da vi er 250 mennesker der skal fodres på en gang), med to skåle ris, to skåle suppe, blandet grønt, tofu og kød (kylling, fisk, gris, ko...nej, ikke hund!). Hver person har sin lille skål med ris og et sæt pinde, og så er resten ellers til fri afbenyttelse. Så han man lyst til nogen af lækkerierne på bordet, så fanger man da bare an med sine pinde (som Jeg har været ude at spise et par gange, blandt andet sammen med en masse fra arbejde, da vi skulle fejre Spaniens fodboldsejr. Så vi var på restaurant, hvor vi startede med ris, efterfulgt af ris, efterfulgt af kyllingsalat. Det vil sige, det var noget salat med kyllingefødder i. Nå ja, men det skulle der jo så smages på. Det smagte ikke af så meget, men var lidt meget brusk at tygge på. Næste ret var også kylling. Først kunne jeg ikke lige se hvad det var, men så så jeg, at hovedet fra kyllingen OGSÅ lå på fadet. Så var der rejer, som jeg noget så pertentligt pillede, mens de lokale spiste dem hele...mmm. Næste ret var suppe, hvor jeg forsigtigt spurgte hvad det var for noget kød der var i. Pigen ved siden af mig smilte og sagde ”komave”, som om det var den mest naturlige ting i verden. Man skal jo prøve
De har ingen supermarkeder her, til gengæld har de et super stort marked, hvor man kan købe ALT, både frugt, grønt, kød, tøj og hvad man nu ellers har brug for. Jeg har været forbi et par gange, og det er som meget hyggeligt. Indtil man rammer kødmarkedet, hvor der slagtes på mere eller mindre åben gade (kun dækket af et halvtag), omringet af fluer i 25-30 graders varme....så I kan jo prøve at tænke jer til hvordan lugten rammer en som en kvalm duft af varmt blod. Man kan købe alt muligt kød, samt alt inden for fisk og skaldyr. Fiskene præsenteres i kar, hvor de er så friske som de kan blive ;o) Indtil videre har jeg ikke haft problemer med maven, så får det nok heller ikke, selvom det jo ikke lige er sædvanlig hverdags
Jeg havde en sjov oplevelse ved middagsbordet en dag. Jeg tabte et stykke agurk på bordet, da min pinde-teknik ikke er helt tip top, så jeg tog det op med fingrene og spiste det. En mand der sidder overfor mig, kiggede på mig (ligeså gjorde de andre ved bordet), nærmest bekymret og sagde; ”bordet er ikke rent!”. HAHA...jeg nu må jeg altså le. Jeg var lige ved at sige noget til ham, men tænkte jeg måtte hellere lade være. Nå, så bordet er ikke rent og det kan være ”farligt” at spise fra det??....skidt pyt med at vi stikker vores pinde i det samme mad, drikker af de samme glas og spiser kød, der blev slagtet for 2 dage siden og sikkert ikke har været på køl siden! Det hele handler vist om perspektiv ;o) Jeg har desværre ikke så mange billeder af maden her, endnu, men jeg skal nok se om jeg ikke kan få taget nogen, så der er lidt til at vække appetitten ;o)